Wij helpen je met je
datastromen

Voor (bijna alle) organisaties is data van essentieel belang.

Wat wordt er bedoeld met
datastromen?

Voor (bijna alle) organisaties is data van essentieel belang. Niet gek dat het vaak ook op allerlei manieren binnenkomt en verwerkt moet worden. Dit allemaal op een veilige én efficiënte manier. Hulp nodig bij het in goede banen leiden van data? FIKS Online is er voor jou. We helpen je graag bij het structureren en organiseren van datastromen.

Dit is wat wij doen

Wij zorgen met slimme koppelingen tussen databronnen en softwarepakketten voor een efficiënte manier van werken, tijdsbesparing en het voorkomen van fouten. Data(verwerking) is vaak complex. We leggen het je daarom het liefst uit aan de hand van een eigen voorbeeld:

  • We halen reserveringsdata op uit verschillende boekingsplatformen;
  • Deze data verwerken we intern, en strepen we weg tegen elkaar;
  • Deze interne data sturen we vervolgens weer uit naar de verschillende boekingsplatformen;
  • Betaalverkeer communiceren we naar Mollie (betaalprovider) door middel van een API koppeling;
  • De betalingen en commissie schieten we vervolgens in, in onze boekhoudsoftware.

Efficiënt, foutloos én zonder dat we ons er druk over hoeven te maken.

Het proces

Bij veel organisaties hebben verschillende softwarepakketten en databronnen overlap met elkaar. De data wordt vaak overgenomen, en moet regelmatig gecorrigeerd worden. Zonde van de tijd en energie die daarin gestoken moet worden. Wij zorgen ervoor dat deze datastromen gestructureerd en georganiseerd worden. Dit doen we in drie fases.

1. Inhoudelijke data-analyse

We checken de data die beschikbaar is, waar deze data vandaan komt en wat er met deze data moet gebeuren. Heb je bijvoorbeeld een HR-systeem waarin nieuwe medewerkers worden aangemaakt en wil je deze medewerkers ook toegang geven tot je tijdsregistratie tool en opnemen in je salarisadministratie? Dan betekent dit dat je drie datastromen hebt.

2. Technische data-analyse

We hebben de datastromen in kaart. Mooi! In deze volgende, technische stap, kijken we verder naar wat mogelijk is. Kunnen we elke datastroom benaderen? En op welke manier kunnen we dit doen? Kunnen we hieruit de vereiste data pikken, en in welke frequentie moet dat gebeuren? In welk format willen we de data ontvangen of weer uitsturen? Allemaal vragen waarop we in de technische analyse antwoorden zoeken én geven.

3. Actie!

Analyses klaar? Dan gaan we aan de slag. We maken de datastromen en gewenste structuur visueel en leggen ons idee aan je voor. Akkoord? Dan gaan wij aan de slag op een testomgeving. Hier gaan we de koppelingen realiseren. Achter de schermen dus, daar merk jij niets van.

Resultaat: gestructureerde en georganiseerde datastromen

Na de realisatie kun jij direct profiteren van de voordelen die het koppelen van datastromen biedt. In bijna alle gevallen spreken we hier over een flinke efficiëntieslag en tijdsbesparing. En die tijd en energie kun je mooi weer ergens anders in steken!

Projecten datastromen
uitgelicht

Meer projecten

Andere diensten waarmee we je kunnen helpen om digitaal het verschil te maken.

Product ontwikkeling

Support detachering

Consultancy

Bekijk

Geïnteresseerd geraakt?
Laten we erover praten.

neem contact met ons op
Adres
Pottebakkerstraat 31
4905 AH Oosterhout
Telefoonnummer
+316 579 404 60
© 2023 FIKS Online. All rights reserved.